Štampaj

Poslednji pozdrav policijskom psu koji je zbog bolesti uspavan

uspavan-policijski-pas-01Policijski pas po imenu Kajzer, član policijske jedinice K-9 u Masačusetsu, patio je od teškog oboljenja bubrega, zbog kog je morao da bude uspavan. Neposredno pre toga članovi ovog policijskog tima okupili su se kako bi mu odali poslednju počast.

Dirljive fotografije postrojenih policajaca, koji pozdravljaju svog kolegu i drugara po poslednji put, za samo nekoliko dana preplavile su Internet i rastužile ljubitelje životinja širom sveta.

Kajzera je uspavao njegov vodič, policajac Le Breton, koji je psu odao počast i porukom na Fejsbuk stranici Fondacije radnih pasa policije Plimuta.

- Sa neizmernom tugom objavljujem da smo se rastali od našeg partnera K-9 jedinice Kajzera. Nedavno mu je ustanovljeno oboljenje bubrega, zbog koga je morao biti uspavan. Bio je pravi borac i nosio se sa bolešću hrabrošću kakva se retko viđa - napisao je Le Breton.

Pas je pristupio policijskoj jedinici 2011. godine, kada je bio star pet meseci. Tamo se sprijateljio sa Bretonom, koji se o njemu starao do poslednjeg trenutka.

- Čast mi je što sam bio svedok mnogih herojskih postupaka ovog psa - napisao je Breton nakon Kajzerovog pogreba, zahvalivši svojim kolegama na podršci.

uspavan-policijski-pas-08uspavan-policijski-pas-04

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.