Štampaj

Dirljivo: Pas satima čuvao zarobljenu drugaricu

dirljivo-pas-satima-cuvao-zarobljenu-drugaricuTvrdnju da je pas čovekov najbolji prijatelj ova plemenita bića su dokazala nebrojeno puta, ali ova priča pokazuje da oni ljubav i brigu dele i međusobno, dajući ljudskoj vrsti ozbiljnu temu za razmišljanje.

Jedan napušteni pas proveo je sate pokraj rupe u koju je upala njegova drugarica, ženka mešanca, koja nije uspela sama da se izvuče iz nje. Mužjak je bdeo nad njom sve dok pomoć nije došla, a njihova dirljiva priča o ljubavi i prijateljstvu obišla je svet.

Sve se dogodilo u dvorištu sedamdesetsedmogodišnje Peng Ksuemei, u kineskoj pokrajini Čangša. Gospođu Ksuemei je tokom noći probudio lavež psa. Kada je pogledala kroz prozor, u mraku je naslutila siluete pasa, a jedan od njih je delovao prilično uznemireno.

Lavež i zavijanje nastavili su se do jutra, a kad se razdanilo, starica je shvatila da je jedan od pasa upao u rupu punu blata i vode, iz koje nije umeo sam da izađe. U nevolji se našla ženka, a njen drugar, iako nije mogao da joj pomogne da se izvuče iz rupe, nije želeo da je napusti, pa je celu noć proveo pored nje.

Mužjak je molećivo gledao prolaznike i cvileo za pomoć, kako bi njegova drugarica bila izvučena na sigurno. Njihova agonija trajala je više od 10 sati, ali je na kraju pristigla pomoć koja je ponovo ujedinila crnu i belu kucu.

- Beli pas je delovao prilično uznemireno, pa sam se plašila da mu priđem. Hodao je napred i nazad, gledajući ljude i vozila u prolazu, dok je keruša cvilela u jami – priča starica. Ona je zato pozvala nadležne službe, koje su ubrzo došle da izvuku zarobljenog psa.

dirljivo-pas-satima-cuvao-zarobljenu-drugaricu-1Mužjakova uznemirenost uplašila je i ekipu nadležne službe, ali se među njima našao čovek po imenu Hein Ge, koji je uspeo da umiri mužjaka i zadobije njegovo poverenje. On se pažljivo približio rupi i nežno izvukao uplašenu ženku napolje.

Čim su se oboje našli na sigurnom, srećni pseći par je osetio veliko olakšanje, kažu očevici. Mužjak nije krio svoju sreću što je ponovo u društvu svoje prijateljice, pa su ubrzo oboje odskakutali niz ulicu, ne razdvajajući se ni trena.

Priču su preneli kineski, a zatim i svetski mediji, pa je ona raznežila srca hiljada ljubitelja životinja širom planete, jer je pokazala da životinjska ljubav i pravo prijateljstvo ne znaju za granice i da ova dobra stvorenja ostaju verna do poslednjeg trenutka.

Izvor: www.dailymail.co.uk

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

 

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.