Štampaj

Heroj: Pas spasio mačku od napada kojota

Heroj-Pas-spasio-macku-od-napada-kojotaIako nas zablude uveravaju da nije tako, životinje mogu međusobno razviti čvrste veze i neraskidiva prijateljtva onda kada se to najmanje očekuje. Tako su se zbližili pas Džek i mačka Kiti, pokazujući da je zarad dobra drugog bića nekad vredno rizikovati i sopstvenu bezbednost.

Žena po imenu Šeri Luis živela je sa svojom mačkom Kiti, a njima se nedavno pridružio i pas Džek, koga je Šerin sin poverio majci na čuvanje, jer je bio prekomandovan u drugu zemlju i nije mogao da ga povede sa sobom.

Maca se jednog dana našla u veoma opasnoj situaciji, jer ju je napao čopor kojota. Napad je mogao biti fatalan po nesrećnu životinju, da ona uz sebe nije imala drugara koji se pokazao kao pravi heroj.

Kojoti su iznenadno upali na imanje Luisovih i ustremili se na nesrećnu macu. Jedan kojot uhvatio ju je za glavu, drugi za rep. Srećom, Džek se našao u blizini u pravom trenutku i nije se plašio da se upusti u borbu protiv brojčano nadmoćnih neprijatelja kako bi spasio život svoje drugarice. On se zatrčao prema njima, režeći i lajući, a zatim je naterao napadače da puste mačku i oterao ih sa imanja.

- Džek i Kiti su se veoma brzo zbližili, brže nego što sam mogla i da zamislim. Stoga ne čudi njihova briga o drugome. Odbrana me je, međutim, veoma iznenadila. Nisam znala da Džek može tako brzo da trči, ali verujem da mu je dodatnu snagu dala želja da pomogne bespomoćnom biću u nevolji - kaže Šeri.

Ona je odmah odvela povređenu mačku veterinaru, gde joj je ukazana pomoć. Ona se i dalje oporavlja, ali, prema rečima svoje vlasnice, pored sebe ima čuvara koji motri na nju 24 sata, nastojeći da je niko više ne povredi.

Izvor: www.lifewithdogs.tv

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.