Štampaj

Heroj: Pas uhvatio provalnika i spasio porodicu

Heroj-Pas-uhvatio-provalnika-i-spasio-porodicuPatan je kuca koja je svojim herojskim gestom spasila porodicu od napadača i odbranila njihovu kuću reagujući u pravom trenutku. Time je hrabri pas još jednom dokazao da se čovek u svakom trenutku može osloniti na životinju koja je s razlogom dobila titulu “čovekovog najboljeg prijatelja”.

Sredinom novembra neimenovani maloletni provalnik ušunjao se u jednu porodičnu kuću u nameri da je opljačka. On, međutim, nije znao da ova porodca ima vernog čuvara koji je spreman da rizikuje sopstvenu bezbednost kako bi spasio svoje najmilije.

Oko četiri sata popodne, uljez je obio prozor kuće sa namerom da odnese sve dragocenosti iz nje. Pošto se prethodno uverio da u kraju nema nikoga ko bi ga mogao videti, uhvatiti ili sprečiti, krenuo je u napad.

Lopov se ušunjao u spavaću sobu, iz koje je pokupio novac i vredne stvari. Dok je još bio u toj prostoriji, porodica, uključujući oca, majku, ćerku i prijatelja, stigla je kući. Članovi porodice nisu bili ni svesni da je njihova bezbednost u tom momentu bila ugrožena, jer je lopov, uhvaćen na delu, mogao nasilno reagovati i povrediti ih.

Međutim, i pre nego što je porodica shvatila šta se dogodilo, hrabri Patan je odlučio da reagije. Osetivši da nešto nije u redu, pas je počeo da laje glasnije nego inače, kako bi upozorio svoje najmilije da je u kući uljez i da treba da se povuku na sigurno.

On se, ispred svog vlasnika, ušunjao u sobu u kojoj se uljez nalazio. Kada su najzad ušli u sobu, pas se zatrčao na provalnika, stavivši mu do znanja lajanjem i režanjem da nije dobro došao u njihov dom.

Patanova reakcija bila je dovoljna da prepadne maloletnog pljačkaša, pa niko u incidentu nije ozbiljnije povređen. Pas nije dozvolio lopovu da se pomeri dok nije došla policija, kojoj ga je ova hrabra kuca prepustila.

Priča o Patanu, zaštitniku porodice, koji nije žalio sopstvenu bezbednost kako bi spasio svoje bližnje, zaslužno je obišla svet i oduševila mnoge ljubitelje pasa, pokazujući još jednom koliko su ove životinje plemenite i koliko zaslužuju naše poštovanje, jer sa nama dele dobro, ali i zlo.

Izvor: Lifewithdogs.tv

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.