Štampaj

4. APRIL- SVETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

4-APRIL-SVETSKI-DAN-NAPUSTENIH-ZIVOTINJASvake godine širom sveta se 4. Aprila obeležava dan napuštenih životinja.

Nažalost, broj napuštenih životinja je svakim danom sve veći.

Neodgovorni vlasnici izbacuju svog “ljubimca” na ulicu ( ne žele ga više, nemaju dovoljno vremena ili novca, životinja je skotna, stara, bolesna ).

 

Kako najveći broj životinja koje imaju vlasnika ili staratelja nisu sterilisane/kastrirane, dolazi do nekontroliranog razmnožavanja, što naravno rezultira novim životinjama na ulici. OVO JE UZROK PROBLEMA.

4-APRIL-SVETSKI-DAN-NAPUSTENIH-ZIVOTINJA1Zakonom je propisano mikročipovanje, mada veliki broj onih koji imaju ljubimca ne poznaju značenje ove reči. Trajno obeležen ljubimac daje nam mogućnost da brzo i efikasno pronađemo staratelja, kaznimo ga, kako je zakonom i propisano, te tako zaustavimo dolazak novih napuštenih životinja.

Jasno je da problem nastaje u kući, ulica je samo posledica koju je nemoguće trajno rešiti spasavanjem, jer već sutra dolaze nove a nevoljama nema kraja. Gde smo izgubili humanost, saosećajnost, prema onima koji isključivo zavise od nas.

Životinje na ulici prepuštene su same sebi, ozleđene, bolesne, gladne, a neljudi ih zlostavljaju, ubijaju...

Znamo da svi ne vole životinje, ali kad vidite napuštenu životinju na ulici, treba da znate da ona nije svojom voljom tu. Zato nemojmo im još više otežavati svojim nedoličnim ponašanjem. Imajte toliko poštovanja da ih pustite da žive svoj život, usamljen i težak. Napuštena životinja traži malo hrane, tako malo, a daje ono što se novcem ne može kupiti: ljubav, poverenje i zahvalnost. To znaju oni koji imaju životinje kraj sebe, jer bilo kako bilo, one su naši najbolji prijatelji.

Budimo humani. Pomozimo im.

Izvor: Doznajemo.com

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.