Štampaj

Zašto, kada počne lajati jedan pas, laju i svi ostali psu u susedstvu?

ZASTO-KADA-POCNE-LAJATI-JEDAN-PAS-LAJU-l-SVI-OSTALI-PSI-U-SUSEDSTVUPoznato je da je nekada pas živeo u čoporu i da je društvena životinja. Prilikom zbližavanja čoveka i psa društvenost prema drugim psima je oslabila. Postao je privržen svome vlasniku kojeg doživljava kao vođu čopora.

Naravno, ne zaboravlja svoje poreklo. U psu se bude uspomene na čopor, na noćno zavijanje (danas samo kod vukova i šakala). Ako pas najavi neku promenu u svojoj okolini takodje počnu lajati svi psi u susedstvu, bez obzira što je kod njih sve mirno.

To je odraz njihove uzajamne brige i pomoći u spomen nekadašnjeg zajedništva u čoporu.

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.