Štampaj

Zašto psi mužjaci uglove, telefonske stubove, drveće obeležavaju manjom količinom urina?

Zasto-psi-muzjaci-uglove-telefonske-stubove-drvece-obelezavaju-manjom-kolicinom-urinaNema odraslog psa mužjaka koji ne obeleži svojim urinom ugao, drvo, stub. Time pas želi ostaviti svoj znak ostalim psima, vest da se na tom mestu nalazi pas. Količina urina koju izluči pas srednje veličine u roku od 24 sata je od 0,5 - 2 litre.

Ako se pas oseća snažnijim, dizanjem noge ostavlja trag na većoj visini od ostalih. Ta pojava je takođe nasleđe predaka: da se ostavi trag ili znak po kome bi se čopor ravnao. Visina znaka pokazuje moć onoga koji je taj znak ostavio.

Taj postupak je podsvestan, instiktivan. Zašto to čine samo mužjaci a ne ženke? U većini slučajeva vođe čopora su bili mužjaci koji su davali orjentaciju celom čoporu tako da su na raskršćima obeležavali teren grebanjem i uriniranjem.

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.