Štampaj

Dirljivo: Pas prešao kilometre da pronađe vlasnika izgubljenog u lavini

Dirljivo-Pas-presao-kilometre-da-pronadje-vlasnika-izgubljenog-u-laviniPetnaestogodišnji pas po imenu Bumer učinio je nemoguće da pronađe voljenog vlasnika kome se izgubio svaki trag u lavini koja je pre dve nedelje zadesila Vašington.

Njega je pronašla spasilačka ekipa koja je isprva pomislila da je pas jedna od žrtava lavine. Međutim, on je bio žrtva druge vrste: pas se, naime, nije izgubio u lavini, već je pošao u potragu za svojim vlasnikom, kome se u nesreći izgubio svaki trag. Verna kuca prešla je nekoliko kilometara kako bi pronašla vlasnika. Na žalost, nije u tome uspela.

Psi poseduju daleko razvijenija čula nego što smo mi spremni da priznamo. Niko ne zna kako je Bumer stigao do kuće vlasnika, jer je u to vreme bio smešten prilično daleko, kod vlasnikove sestre. Veruje da je osetio vibracije nadolazeće lavine i shvatio da potresi dolaze iz pravca u kom se nalazi kuća njegove porodice. On je jednostavno znao da mora da dođe i spasi blisku osobu.

Psa je pronašla spasilačka ekipa koja je pomislila da je reč o životinji izgubljenoj u lavini, pa ga je odvela u lokalnu veterinarsku ambulantu. Veterinari su procenili da kuca, budući da ima 15 godina, ne bi mogla dugo da izdrži u nepovoljnim vremenskim uslovima koji su zahvatili taj deo SAD i da je prava sreća što su je našli na vreme.

Bumerov vlasnik poklonio je psa svojoj sestri kada je odlučio da se preseli u drugi grad, gde nije mogao da ga čuva. Nažalost, čovek je izgubio život u lavini, ali njegova verna kuca do poslednjeg trenutka nije odustala od potrage, rizikujući sopstveni život kako bi pokušala da ga nađe i pomogne mu.

Pas je prošao sa lakšim telesnim povredama, modricama i povredom kuka, ali njegova vlasnica aze da se on sada lepo oporavlja. Bumer joj je pružio veliku podršku i utehu, jer joj se našao u teškm trenutku kada je izgubila brata, a ona mu je zahvalna za svu istrajnost, nesebičnost i vernost koju je pokazao kada je odlučio da ne žali svoj život u pokušaju da spasi život svog vlasnika. Iako u tome nije uspeo, njegovi napori ulili su nadu da veza između ljudi i životinja ipak nije prekinuta.

Izvor: Life with dogs

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.