Štampaj

Korisni saveti - nabavka psa

Korisni-saveti-nabavka-psaDolazak psa u kuću

Kako odabrati pravo štene?

Ukoliko ste dodro razmislili i odlučili da kupite ili usvojite štene, sigurno se pitate kako da odaberete štene u leglu­?

Dajemo Vam par saveta:

• Nemojte odabrati ni najmanje ni najveće štene u leglu.

• Ne uzimajte štene koje već u uzrastu od 2 meseca izgleda kao odraslo. Štene se menja i mora proći kroz nekoliko faza svog oblika.

• Ne uzimajte štene koje stoji po strani i koje Vas gleda tužnim okicama. Postoji velika verovatnoća da je bolesno i puno glista.

• Odaberite veselo i živahno štene koje će Vas gledati pravo u oči i neće pokazivati strah pred Vama. Poigrajte se sa njima. Uočićete njihove psihičke sposobnosti prema kojima ćete uvideti koje je štene snalažljivo, pametno, koje je plašljivo, itd:

• Lupite nogom u pod, pljesnite rukama, napravite neku buku da bi videli koje štene nije plašljivo. Takvi štenci su psihički stabilniji od ostalih.

Dolazak u kuću

Korisni-savet-nabavka-psa3

Jutro je najbolje doba dana za dolazak novog šteneta. Tako ćete imati vremena za upoznavanje, a štene će imati vremena da se prilagodi na novu sredinu pre spavanja. Ako je moguće, sve električne žice trebale bi biti skrivene ili osigurane u podu ili zidu, van domašaja šteneta. Van domašaja šteneta treba držati štetne i otrovne stvari kao što su: antifriz, pesticidi, veštačko đubrivo, otrov za miševe i pacove, sredstva za čišćenje kuće, parfemi, losioni, lekovi, otrovne kućne biljke.

Kada dođe u novu sredinu, štene je zbunjeno i ne zna gde mu je mesto za nuždu, pa može izabrati mesto koje vam se neće svideti, najčešće tepih. Najlakše ćete ga naučiti da se privikne na mesto za nuždu koje ste odredili i gde ste postavili papir ili novinu, tako što ćete pratiti kada se probudi i odmah ga staviti na mestu za nuždu. Kada je lepo vreme na isti način ih možete naučiti da nuždu obavljaju napolju, a kasnije će se sami tražiti kad im je potreba..

Šta sve treba nabaviti:

• Posude za hranu i vodu

• Krevet ili pletena korpa za spavanje

• Nosiljka

• Igračke

• ID Pločica: ispisana sa vašim imenom i brojem telefona, za slučaj da se pas izgubi

• Ogrlica: treba voditi računa da bude dovoljno velika, jer štene brzo raste

• Povodac

• Stvari za negu: četke, specijalni šamponi i makazice za nokte

Korisni-saveti-nabavka-psa2Identifikacija psa

Svaki pas bi trebao imati ogrlicu sa identifikacionim priveskom. Privezak je prvo što će stranac pogledati na izgubljenom psu. Na privesku bi trebalo pisati ime i prezima vlasnika, kao i broj telefona.

Ugradnja identifikacionog mikročipa je zakonska obaveza: obavlja je veterinar – mikročip se ubacuje ispod kože na vratu, između ramena. Kad se skenerom prođe preko psa, pištat će upozoravajući da pas ima čip. Skener će pokazati kod, i tako ga identifikovati.

Izvor: Moja Oaza

Ovaj blog i njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati, učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela, bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.