Štampaj

Bravo: Deca spasila komšijskog psa od zlostavljača

Bravo-Deca-spasila-komsijskog-psa-od-zlostavljacaDva deteta iz Kalifornije stekla su divljenje i poštovanje ljubitelja životinja širom sveta kada su trogodišnjeg koker španijela spasila od vlasnika koji ga je često i mnogo tukao.

Deca su nekoliko puta bila svedoci vrlo lošeg ponašanja svog suseda prema nesrećnoj životinji, ali isprva nisu znala kako da reaguju. Sredinom maja, u njihovoj kući začulo se zapomaganje životinje, koje je dopiralo iz susednog dvorišta. Kada su pogledali kroz prozor, ugledali su nesrećnog psa, po imenu Muki i njegovog vlasnika koji ga je besomučno udarao štapom. Životinja je uporno pokušavala da se skloni od udaraca, ali vlasnik nije odustajao.

Nakon nekog vremena, deca su uspela da ovaj prizor zlostavljanja zabeleže kamerom. Zatim su video predali svojoj majci, koja je pozvala policiju i službu za zbrinjavanje životinja.

Nadležne službe su se odmah odazvale i pregledale kuću zlostavljača. Ubrzo je otkriveno da pas nije samo mučen udarcima, već je boravio u nehumanim uslovima, jer ga je vlasnik držao u tesnom žičanom kavezu punom buva.

Psa su istog dana oduzeli i poslali veterinaru, gde mu je ukazana neophodna medicinska pomoć. Nakon lečenja, kuca je data na usvajanje. Ubrzo se javila porodica koja ju je rado usvojila, spremna da joj pruži svu neophodnu negu i ljubav, kojom bi izbrisala ružne uspomene koje nesrećnog stvora proganjaju već godinama.

U međuvremenu, zlostavljač je uhapšen i optužen za okrutnost i zlostavljanje životinja. Suđenje se očekuje 30. juna.

Priča o brižoj deci koja su priskočila u pomoć životinji kojoj je ona bila potrebna oduševila je njihove sugrađane, a ubrzo zatim je obišla i svet.

- Nikada nas ne iznenađuje inteligencija današnje dece. Njihovo brzo razmišljanje ne samo da je spasilo život ovom nedužnom psu, već su se mališani pobrinuli i da pribave čvrst dokaz o zločinu, kako bi životinja bila što pre spasena, a ponašanje vlasnika sankcionisano - objasnila je Bet Les, supervizor servisa za životinje u Udruženju Inland Valley, koji je prihvatio psa i pripremio ga za usvajanje.

Izvor: Lifewithdogs.

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.