Štampaj

Dirljivo: Vatrogasac usvojio štene koje je spasio iz požara

Dirljivo Vatrogasac usvojio stene koje je spasio iz pozaraVatrogasac po imenu Kajl Durhem dva puta je spasio život jednom malenom stvorenju, odlučivši da rizikuje sopstvenu bezbednost kako bi ga spasio, a zatim i da ovom mališanu pruži ljubav i dom kakav zaslužuje.

Jednog danadok je dežurao u lokalnoj vatrogasnoj stanici, pozvonio telefon za hitne slučajeve. Dobili su prijavu da je u jednom dvorištu buknuo plamen koji se otrgao kontroli. Vatrogasna ekipa je, naravno, odmah reagovala, poslavši tim na čelu sa Kajlom na datu adresu.

Kada su stigli na lice mesta, vatrogasci su shvatili da vatra nije ugrozila ljudske živote, ali da je zarobila tri šteneta, kojima je pretila stravična smrt u dimu i plamenu.

Hrabri vatrogasac i veliki ljubitelj životinja odmah je znao šta treba da čini, pa je bez oklevanja zakoračio u vatru.
- Začuli smo prigušeno cviljenje koje je dopiralo negde iz sredine dvorišta. Uspeli smo da dopremo do mesta gde su se kuce nalazile i počeli smo da kopamo.

Nažalost, jedno štene nije preživelo, dok je jedno od spasenih svuda po telu imalo teške opekotine. Ono je odmah prebačeno u lokalnu veterinarsku kliniku, gde su se veterinari izborili za njegov život. Srećna priča se ovde, međutim, ne završava.

Dirljivo Vatrogasac usvojio stene koje je spasio iz pozaraKada je spasio maleno bespomoćno stvorenje, hrabri vatrogasac je shvatio da je to ljubav na prvi pogled. Tog trenutka je čvrsto odlučio da udomi kucu, čim se ona oporavi dovoljno da napusti odeljenje intenzivne nege.
- Kada sam stigao kući, pokazao sam svojoj porodici fotografije sa spasavanja. Rekao sam im da želim da usvojim povređenog psa, a oni su me odmah podržali. Tada sam znao da činim pravu stvar - kaže Durhem.

On je kuci dao ime Čempion (Šampion). Mališan se polako ali sigurno oporavlja, iako mu je jedno uvo oštećeno u požaru, a telo i dalje prekriveno ranama i ožiljcima. Osim toga, jedna noga će mu, zbog ozbiljnosti opekotina, biti amputirana.

Iako ima ožiljke i deformitete, kuca je pronašla ljubav o kojoj svaka životinja sanja. Porodica Durhem ju je prihvatila spremna da joj pruži svu ljubav ovoga sveta. Oni će se pobrinuti da mu svaki dan do kraja života bude ispunjen čistom radošću, kako bi lepi dani izbrisali sećanje na ružne događaje iz najranijeg perioda.

 Izvor: Lifewithdogs

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.