Štampaj

Ljubimci u Francuskoj dobili prava kao živa bića - ne smatraju se više imovinom!

Ljubimci u Francuskoj dobili prava kao ziva bica ne smatraju se vise imovinom 1DIVNA VEST: U Francuskoj su kućni ljubimci dobili prava kao živa bića- kućni ljubimci se više ne smatraju samo imovinom!! Zahvaljujući peticiji koju je potpisalo preko 700.000 ljudi, oni sada imaju bolji pravni status, a samim tim i jaču pravnu zaštitu protiv bilo kakvog zlostavljanja.

Francuski Parlament je glasao da se promeni zakon iz 1804. po kome su psi i mačke smatrani samo "pokretnim dobrima“.

Stotinama godina, psi, mačke i konji u Francuskoj su imali isti pravni status kao i nameštaj, što se sada promenilo. Reha Hutin (Reha Hutin), šef Društva za zaštitu životinja koje je napravilo Peticiju, rekao je da je "smešno posmatrati ljubimce kao komade nameštaja koji mogu da hodaju."

Ljubimci u Francuskoj dobili prava kao ziva bica ne smatraju se vise imovinom 3Grupe za dobrobit životinja su vodile dugo kampanju, a francuska Narodna skupština donela zakon aprila 2014. god. da životinje imaju prava ista kao živa bića. Taj zakon treba da bude odobren od strane Senata, ali pozitivan prijem od strane javnosti će sigurno uticati da se odobri i u Senatu.

Među onima koji su potpisali peticiju je bio filozof i bivši ministar obrazovanja Lik Feri (Luc Ferry), koji je prethodni zakon nazivao "apsurdnim." "Niko nikada nije mučio zidni sat", rekao je on. "Životinje pate; one imaju emocije i osećanja. Ovo nije pitanje uvodjenja životinja kao subjekata zakonskih akata ... već jednostavno sredstvo koje ih štiti od određenih oblika okrutnosti. "

Ovaj novi zakon će pomoći da se odredi ko od supružnika zadržava ljubimce prilikom razvoda braka, a takodje omogućava ljudima da ostave svoje nasledstvo svojim dlakavim prijateljima.

Izvor: Lifewithdogs

NUTRIVET: http://goo.gl/UDGMVC

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

 

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.