Štampaj

Ishrana štenaca / ishrana pasa prilagodjena njihovom uzrastu

Ishrana stenaca ishrana pasa prilagodjena njihovom uzrastuKućnim ljubimcima nije neophodna ishrana prilagođena njihovom uzrastu, to je mit.
Ishrana prilagođena životnom stadijumu predstavlja čisto marketinško sredstvo: što više formula proizvođjač razvije, upravljaće većim prostorom na policama.

Tačno je da je štencima i mačićima potrebno više hrane u odnosu na njihovu veličinu nego odraslim životinjama. Njima, međutim, nije potrebna formula namenjena isključivo mladim životinjama.

Visokokvalitetna i raznovrsna ishrana je najbolje rešenje za mladunce. Ona za štence može uključiti suvu hranu, konzerviranu, dehidriranu, smrznutu i sirovu hranu. Češće hranjenje mladih životinja, triput dnevno, vrlo je korisna kada su životinje u fazi rasta. Nakon tri ili četiri meseca starosti, dva obroka dnevno su dovoljna za većinu životinja. Štenci i mačići treba da budu vitki, baš kao i odrasle životinje. Obratite pažnju na liniju svog malenog prijatelja i nemojte dopustiti da se životinja "zaokrugli".

Ishrana stenaca ishrana pasa prilagodjena njihovom uzrastu2Starije životinje imaju tendenciju da postanu sporije s godinama. Dok im potreba za kalorijama vremenom opada, njihova potreba za najkvalitetnijom hranom koju možete da im obezbedite nikada nije bila veća. Kako životinje stare, potrebna mi je savršena ishrana kako bi održale imuni sistem što jačim, a zglobove što snažnijim. Ukoliko nastavite da ih hranite visokokvalitetnom hranom, najbolje je da to bude raznovrsna ishrana, u nešto manjim količinama. Stariji psi i mačke su najviše pogođeni mnogim zdravstvenim problemima kojima gojaznost može da doprinese, uključujući dijabetes, artritis i probleme sa urinarnim traktom.

Psima i mačkama je neohodna visoko kvalitetna hrana, a ne hrana prilagodjena uzrastu. To je prirodna ishrana koja im najviše odgovara.

NUTRIVET: http://goo.gl/UDGMVC

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

 

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.