Štampaj

Kako da naučite da sami proverite koja je hrana za pse i mačke kvalitetna?

Kako da naucite da sami proverite koja je hrana za pse i macke kvalitetna 12
 Klikni na sliku da je uveličaš

Čitanje sastava na vreći hrane je najbolji način da se utvrdi šta dajemo našim ljubimcima. Sastojci i obavezujuća analiza tih istih sastojaka (količina proteina, masti, šećera, celuloze i drugih sastojaka) su uvek odštampani na svakoj vreći hrane a sve to isto piše i na deklaracijama. Samo treba da znamo da protumačimo.

Dr. Bill Polack kaze: "Bolest od koje ih lečimo je hrana kojom ih hranimo. " Ovo je tačno u mnogo više slučajeva nego što slutimo.

Analize kojima podleže hrana (dehidrati) govore nam samo o ukupnoj količini (procentu) proteina u hrani, ali ne i njihovom kvalitetu, tj poreklu tih proteina. Na taj način, mogu se iskoristiti i proteini iz kukuruza ili drugih žitarica kako bi dali ukupno dovoljan procenat, čime ne bi bio zadovoljen procenat esencijalnih amino kiselina koje pas ne može da sintetiše u svom organizmu. Isto važi i za masti. Za naše ljubimce koji su mesojedi važno je da proteini budu životinjskog porekla. Zato treba da znamo da čitamo deklaraciju, tj ono što je napisano na svakoj vreći hrane.
Dakle, nije bitno ono što se uglavnom pogleda na brzinu: procenat proteina, već treba sami da odredite poreklo tih proteina koji treba da budu uglavnom životinjskog, a ne biljnog porekla.
Da bi saznali najbitnije, tj oderdili poreklo proteina u hrani za pse, PROČITAJTE SASTAV I OBRATITE PAŽNJU NA REDOSLED NABROJANIH SASTOJAKA NA DEKLARACIJI (ili odštampano na svakoj vreći). Tako ćete brzo i lako sami odrediti kvalitet hrane koju dajete ljubimcu!

Poznavanjem sastava hrane možete izabrati hranu koja je svarljivija ili izbeći onu u kojoj se nalaze sastojci koji nisu dobri za vašeg ljubimca. Sastojci nabrojani na deklaracijama su poređani po količini zastupljenosti u vreći (ovo nalaže zakon u svim zemljama) i ovo je jedan od najboljih načina da se utvrdi kvalitet hrane - ONO ČEGA IMA VIŠE I ŠTA JE PREOVLADJUJUĆE U VREĆI HRANE, MORA BITI NABROJANO NA POČETKU SPISKA NA DEKLARACIJAMA, jer to nalaže zakon svim proizvodjačima i uvoznicima na svetu. To je najvažnije!

U kvalitetnoj hrani za vaše ljubimce redosled na deklaraciji i vreći je takav da prvi sastojci budu od mesa, a pirinač i žitarice (ako ih ima) treba da se nalaze na daljim pozicijama. To bi značilo da su proteini u toj hrani poreklom iz mesa (što je vrlo važno, jer su naši ljubimci mesojedi), a ne uglavnom iz žitarica koje su u većim količinama štetne za pse i mačke . Dakle, bitno je znati i KOG SU POREKLA proteini u hrani za pse, a to ćete saznati ako pročitate sastav i obratite pažnju na redosled nabrojanih sastojaka.

Pre mnogo godina proizvođači hrane u Americi sastavili recept kojim su ustvari hteli da pokažu koliko daleko može da se ide u imitiranju hrane za pse. To je recept poznat pod imenom "stara cipela" a sadržao je u sebi 10% proteina, 6,5% masti, 2,4% sirovih vlakana i 68% vlage, slično onom što se vidi na mnogim deklaracijama hrane za pse. Jedini je problem što su izvori ovakve hrane stare kožne radničke cipele, korišćeno motorno ulje, mleveni ugalj i voda. Naravno, to nisu sastojci nijedne hrane za pse, ovaj primer je upotrebljen da bi ljudima pokazali koliko je kvalitet svih sastojaka bitan, kao i svaki sastojak, a ne samo procenti.

Psi i mačke hranu koja u sebi ima puno žitarica ne mogu dobro da svare. Njihov organizam nije kao naš. Pas ima kratak i ravan digestivni trakt, prilagodjen varenju mesa i proteina. Žitarice su ugljeni hidrati koji zahtevaju duži probavni trakt. Zato nekvalitetne granule protrče kroz njihov organizam i izmedju ostalog je zato i jedu u većim količinama, ako poredimo sa kvalitetnom granuliranom hranom.

Kako štedite kupujući kvalitetnu hranu svom ljubimcu?

Ljudi bi voleli da kupuju proizvode i usluge koje su dobri a jeftini, ali to nije realno. Ne treba biti naivan a posle nezadovoljan, jer nigde u svetu ne možete kupiti kvalitet za male pare; isto kao što se ne dešava da kupite nov Bentley po ceni Fiata 500.

Osnovni razlog zbog kog su neke vrste hrane za pse i mačke vrlo jeftine je činjenica da se u njihovoj proizvodnji koriste jeftiniji, što najčešće znači i manje kvalitetni sastojci. Ali, novac se štedi na duge staze, jer ćete kvalitetnom ishranom izbeći trošenje novca za veterinarske intervencije. Hrana koja u sebi sadrži više mesa je neuporedivo višeg kvaliteta, životinje je količinski manje jedu jer mnogo bolje asimiluju takve sastojke, pa su zato sitiji, a zbog pozitivnog uticaja na zdravlje i imunitet odlasci kod veterinara su daleko ređi, pa i na taj način štedite (životinje su pošteđene i alergija koje žitarice vrlo često izazivaju). Na ovoj fotografiji vam je sve pojašnjeno u vezi kvaliteta, visine cene i brzine.

Kako da naucite da sami proverite koja je hrana za pse i macke kvalitetna1klikni na sliku iznad da je uveličaš

 

 ♦  Sva Nutrivet hrana je uvezena iz Francuske, nema veštačke boje i konzervanse, nema genetski modifikovane sastojke i nema etoksikvin (ethoxyquin- E324), konzervans koji je inače zabranjen za ljudsku upotrebu kao vrlo nezdrav. Ovo je francuski sertifikat koji potvrdjuje da Nutrivet nema etoksikvin, konzervans koji je štetan i kancerogen

Kako da naucite da sami proverite koja je hrana za pse i macke kvalitetna4klikni na sliku iznad da je uveličaš

POGLEDAJTE UVELIČANU POTVRDU PROIZVOĐAČA ZA POTREBE DISTRIBUCIJE NEW INSTINCT D.O.O. ►PDF logo

Prevod sertifikata na srpski jezik:

NUTRIVET hrana za pse i mačke sadrži:

- kelirane vitamine i minerale
- svi sastojci su poreklom iz Evrope (*nema sasjtojaka uvezenih iz Kine, jer su oni lošeg kvaliteta)

NUTRIVET hrana za pse i mačke ne sadrži:

- etoksikvin
- veštačke konzervanse

Opširnije o ETOKSIKVINU (ETHOXYQUIN - E324) možete prošitati  OVDE.

Ako nam napišete vaš e mail, poslaćemo vam cenovnik i detaljnije informacije.

Kontakt, uvoznik i distributer za Srbiju: New Instinct doo, 011 / 28 - 31 - 727, 063 / 8735 – 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.