Štampaj

Šta su BHA, BHT i etoksikvin? / Veštački konzervansi u ishrani životinja

Šta su BHA, BHT i etoksikvin? – Štetni veštački konzervansi
bha-bht-etoksikvinPoznato je da bi se suva, granulirana hrana za životinje pokvarila kad joj ne bismo obezbedili optimalne uslove kao što su određena temperatura i konzervansi. BHA- Butilhidroksianizol, BHT- Butilhidroksitoluen i etoksikvin su hemijski, veštački antioksidansi koji služe da spreče kvarenje masti u hrani i poslasticama za pse. Ovakvi aditivi mogu da prouzrokuju perutanje kože, alergijske reakcije, oboljenja zuba kao i da naruše opšte zdravlje vašeg kućnog ljubimca.

Ove veštačke konzervanse koji su štetni za životinje koriste mnogi proizvodjači hrane.

Etoksikvin je hemijski konzervans za koji se pretpostavlja da ima kancerogeno dejstvo. Nedavna studija u Japanu pokazuje da ova hemikalija povećava šansu za nastanak kancera bubrega, kancera u digestivnom sistemu kao i u mokraćnoj bešici. Dozvoljen je za upotrebu kao pesticid. Odatle potiče ta mala količina koju i čovek unosi u svoj organizam.

Svetska zdravstvena organizacija propisuje nivo dozvoljenog unosa ove materije, koji je 30 puta manji u hrani namenjenoj ljudima nego onoj koja se proizodi za ishranu pasa i mačaka.

Detaljnije o etoksikvinu pročitajte OVDE

Proizvođači koji su svesni štetnosti ovih materija, naznače na svom proizvodu da ta hrana ne sadrži ove otrovne materije i samo tada možete biti sigurni da je hrana neškodljiva po zdravlje vašeg ljubimca.

Hrana za pse i mačke koja ne sadrži veštačke konzervanse je NUTRIVET INNE, za šta poseduje i zvanični sertifikat proizvodjača.

Mislite na zdravlje vaših ljubimaca, vodite računa čime ih hranite!

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.