Štampaj

Upozorenje: Izbegavajte hranu za ljubimce proizvedenu u Kini

poreklo-hrane-za-ljubimceDa li ste ikada obratili pažnju na zemlju porekla hrane koju jede vaš ljubimac?

Stručnjaci upozoravaju da treba da izbegavate hranu i sastojke za hranu za ljubimce poreklom iz Kine. Hrana proizvedena u ovoj zemlji nekoliko puta je povlačena iz prodaje zbog lošeg kvaliteta, koji je izazvao masovna trovanja i smrt životinja (info: http://en.wikipedia.org/wiki/2007_pet_food_recalls ). Ni početak 2013. godine nije bio dobar za kineske proizvođače, naročito za one koji u proizvodnji koriste pileće meso.

Napredak u kvalitetu proizvodnje ove hrane i raznih sastojaka koji se ubacuju u hranu za pse i mačke se ne očekuje u skorije vreme, pa je preporuka vlasnicima kućnih ljubimaca da izbegavaju kupovinu hrane za pse, mačke i druge životinje čija je zemlja porekla Kina. Takodje treba izbegavati hranu za ljubimce u čijoj su proizvodnji korišćeni bilo koji sastojci iz Kine (najčešće koriste vitamine i minerale poreklom iz Kine).

Iako i hrana drugih proizvođača ponekad biva povučena iz prodaje iz sličnih razloga, oni ipak moraju da ispune daleko više zahteve standarda, pa su njihovi proizvodi kvalitetniji, a samim tim i bezbedini po zdravlje Vašeg ljubimca.

Prema pisanju portala TruthAboutPetFood.com niko iz industrije hrane za kućne ljubimce ne govori rado o sirovinama uvezenim iz Kine. Čak i kada biste od proizvođača tražili da nabroje zemlje porekla sastojaka svojih proizvoda, većina bi jednostavno "zaboravila" da spomene vitamine i minerale uvezene iz Kine.
Obaveza proizvođača hrane za ljubimce je da navede zemlju porekla svojih proizvoda, kao i zemlju porekla odredjenih sastojaka hrane koju distribuira ili proizvodi. Ako se Kina ne nalazi na toj listi, možete potražiti i zvaničnu izjavu proizvođača o sastojcima kineskog porekla u hrani za Vašu mačku ili psa.

Izvor: DogFoodInsider.com

Hrana za pse i mačke branda NUTRIVET INNE ne poseduje u sebi sastojke poreklom iz Kine i za to prilažu zvanični sertifikat proizvodjača gde piše da su svi sastojci od kojih je proizvedena ova hrana poreklom iz Evrope: Pogledajte sertifikat proizvođača Nutrivet>>> 

Sve o Nutrivet INNE, ultra premium hrani za ljubimce, možete videti ovde: Online Petshop >>>

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka.

Preporučujemo

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.