Štampaj

Šta su kelirani vitamini i minerali u hrani za ljubimce?

kelirani-vitaminiČinjenica da neka hrana sadrzi vitamine i minerale, ne mora znaciti da ih organizam životinje moze i iskoristiti. Da bi se mogli apsorbovati (iz creva u krv) moraju se vezati za proteine. Ovakva se forma naziva kelirani minerali, organski minerali. Ukoliko želite odabrati hranu koja ce dobro delovati na zdravlje vašeg psa, hrana bi trebalo da sadzi organski, kelirani oblik minerala, jer se oni najbolje apsorbuju.

Vitamini su organske materije koje se nalaze samo u u živim sistetmima: biljkama i životinjama. Osim nekoliko izuzetaka, organizam ne moze sam da sintetise vitamine , tako da se unose hranom ili dodacima ishrani.Delimo ih u dve grupe: hidrosulubilni (vitamini rastvorljivi u vodi) i liposolubilni (vitamini rastvorljivi u mastima) .

Minerali su elementi neophodni za normalno funkcionisanje organizma. Oni su katalizatori u nervnim reakcijama, mišicnim kontrakcijama i metabolizmu hranjivih sastojaka iz hrane. Veoma su važni za jačanje koštane strukture i u očuvanju srca, mozga, mišića i nervnog sistema. Da bi se povećala apsorpcija minerala oni se keliraju (heliraju) - hemijski obrađuju posle čega menjaju naelektreisanje. Ovako obradeni minerali organizam bolje prihvata i apsorbuje.

>>Više informacija o keliranim vitaminima i mineralima: Chelated Vitamins & Minerals

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.