Štampaj

Ugljeni hidrati u hrani za kućne ljubimce

ugljeni-hidrati-hrana-za-ljubimceU svakoj hrani za pse mora postojati izvor ugljenih hidrata. Bitno je da ih ne bude u većim količinama, kao što je bitno i njihovo poreklo. Najnovijim istraživanjima dokazano je da je povrće i voće daleko bolje od žitarica za probavu pasa. Ugljeni hidrati u većoj količini pružaju prazne kalorije (obično potiču iz žitarica poput kukuruza i pirinča) koje su retko deo prirodne prehrane naših ljubimaca. Za razliku od belančevina i masnoća koje su vrlo potrebne u prehrani psa i mačke, velika količina ugljenih hidrata snabdeva njihov organizam nebitnim i neprikladnim šećerima, koji utiču na gojaznosti, otpornosti na insulin i dijabetes tipa II.

Psi, kao mesojedi, teško vare žitarice i ostale kompleksne ugljene hidrate. Zbog nedostatka enzima za varenje u ustima, složeni ugljeni hidrati se ne vare pre dospevanja u stomak i zato je potrebno puno vremena da se razlože u stomaku i tankom crevu, ako se uopšte i razlože. Većina složenih ugljenih hidrata prođe kroz digestivni trakt nesvarena i kreira veliku stolicu kod psa.

Nutrivet INNE je specijalno kreirana hrana koja nudi vašem ljubimcu prirodnu, uravnoteženu ishranu diktiranu njegovim genima.

Tekst ili delove teksta je zabranjeno prepisivati, štampati, objavljivati, prodavati, bez naše pismene dozvole. Dozvoljeno je navođenje linka koji upućuje na ovaj blog/članak ili korištenje dugmeta “deljenje” (Facebook, Twitter i ostali dugmići…) koje se nalazi ispod svakog članka

Društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu NEW INSTINCT  Beograd - Zvezdara , tel /fax . 011/ 28 31 727 , 063/ 8735 171, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MB 20842725, PIB: 107641963

Copyright © 2013 New Instinct doo, Sva prava zadržana
Ovaj veb sajt i bilo koji njegov sadržaj ne smeju se umnožavati, reprodukovati, ponovo objavljivati,
učitavati, postavljati, prenositi, distribuirati ili koristiti za kreiranje izvedenih dela,
bez prethodne pismene saglasnosti New Instinct doo.